Whiplash - smartegeld?

Letselschade forum - VBW Medisch adviseurs: Verkeersongevallen: Smartengeld: Whiplash - smartegeld?
 SubtopicMsgs  Last Updated


Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

Wichers (80.100.162.120)

Zondag, 05 Februari 2006 - 11:09
Op 8 september 2005 ben ik betrokken geweest bij een kettingbotsing waarbij de tegenpartij onmiddelijk de schuld op zich heeft genomen. Naar aanleiding van dit ongeval is -al vrij snel- een whiplash geconstateerd door zowel de huisarts als een neuroloog. Hierdoor ben ik ruim 2 maanden niet in staat geweest mijn werkzaamheden te verrichten maar inmiddels ben ik voor 50% hersteld. De prognose is, in ieder geval volgens mijzelf, goed en ik verwacht over een tijdje geheel klachtenvrij te kunnen zijn.
Ik vraag me dan ook af of het claimen van smartegeld in mijn geval uberhaupt aan de orde is? Voor de goede orde; de verzekering van de tegenpartij heeft al laten weten de medische kosten, voortvloeiende uit het ongeval en welke niet door mijn verzekering worden vergoed, te zullen vergoeden. Ik weet niet of het zinvol is om, met of zonder letselschade-advocaat, in te gaan op het verlies van sociale activiteiten en dergelijke. Dit is natuurlijk erg moeilijk in geld te vangen en, gezien mijn relatief snelle genezingsproces, wellicht niet eens aan de orde.

Vrijwel meteen na het ongeval begon mijn keel aanzienlijk op te zetten en begon zich een struma te vormen. Aangezien dit niet verbeterde is bloedonderzoek verricht waaruit bleek dat mijn schildklier te traag werkt. Volgens mijn huisarts is het niet mogelijk dat dit is veroorzaakt door het ongeval, maar ik heb mijn twijfels. Wat zijn uw ervaringen c.q. bevindingen hiermee?

De reden van mijn vraag is gerelateerd aan mijn herintegratie, die nu (door het extra probleem van de hypotheriodie) tijdelijk langzamer verloopt dan ik (en mijn werkgever)zou(den) willen. Op dit moment werk ik weer ruim 4,5uur per dag maar hoe zich dit in de toekomst zal ontwikkelen kan ik natuurlijk -nog- niet zeggen. Het klachtenbeeld van de whiplash is, naar mijn gevoel, tamelijk difuus door de problemen met de schildklier. Veel van de symptomen van hypotheriodie en die van whiplash hebben overeenkomsten. Wat wordt nu veroorzaakt door wat en is die vraag uberhaupt relevant?

Nogmaals, ik ga er beslist van uit dat ik -in tegenstelling tot veel mensen op dit forum- geheel zal genezen. Wat de toekomst echter brengt, weet niemand. Vandaar dat ik zeer geinteresseerd ben in uw advies. Hoewel ik mij realiseer dat mijn vraag zowel medisch als juridisch getint is, hoop ik toch dat u mij kunt en wilt adviseren.

Ik besef me dat ik af en toe wat van de 'hak op de tak' spring maar ik hoop dat u mij dit wilt vergeven en dat mijn vragen u duidelijk zijn. Zo niet, hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
K.M. Wichers

Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

M.Blom,arts/medisch adviseur (145.53.4.142)

Maandag, 06 Februari 2006 - 08:10
L.S.

De meeste mensen die een whiplash trauma hebben gekregen genezen daar van, veel al binnen een aantal maanden, 80 % binnen 2 jaar. Als dat zo is is er geen blijvende invaliditeit en geen blijvende schade. Er is wel tijdelijke schade en die moet vergoed worden. Uw persoonlijke situatie is dan van belang en dat kan een belangenbehartiger het beste met u doornemen om op die manier schadeposten te inventariseren. Dat hoeft natuurlijk niet als u vindt dat het allemaal wel meevalt.

De schildklier die te traag werkt is naar alle waarschijnlijkheid niet ongevalgerelareed. Sommige symptomen, bijvoorbeeld de moeheid, kunnen bij beide aandoeningen voorkomen.

Ik kan niet aangegeven welk symptoom bij welke aandoening hoort en dat bemeoilijkt uw sitautie want hoe weet u nou werkelijk of uw whiplash restloos genezen is? Wellicht is deze complicerende factor een extra reden om een belangenbehartiger te nemen, maar overigens nog steeds met de kans dat de whiplash inderdaad restloos zal blijken te genezen.

Sterkte,

M.Blom,arts/medisch adviseur

Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

Wichers (81.175.103.68)

Maandag, 06 Februari 2006 - 12:34
Hartelijk dank voor uw snelle reactie en de genoemen moeite. Ik zal mij te zijner tijd beraden op eventuele vervolgstappen.

K.M. Wichers

Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

mike (213.46.96.237)

Zondag, 13 Januari 2008 - 00:19
hallo na n mislukte hersenoperatie krijg ik nu smartegeld,letselschade e.d uitgekeerd.het punt is dat ik per juli 2007 niet meer falliet ben wegens gebrek aan baten ,er staat nog wel wat open bij de belastingdienst.vraag ;kan ik nu alles inleveren?ik hoorde dat een verz.maatschappij zo n uitkering moet melden bij de belastingdienst is dit waar?het is een engelse maatschappij.wie helpt mij uit de droom gaarne een antwoord groetjes.

Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

mieke.linders (86.88.73.16)

Donderdag, 28 Mei 2009 - 15:44
is.mij.een.aanbod.gedaan.van.zestien.duizend.euro.smartegeld.is.dit.redelijk.ik.moet.nog.dertien.weken.reveledatie.ik.heb.een.gebroken.rug.gehad.hebzes.maanden.in.gips.gelopen.tevens.wihplash.gehoororgaa.kapot.moet.een.hoortoestel.en.evenwicht.stoornissen.val.altijd.om..vraag.een.mening.mieke.

Naar bovenVorige berichtVolgende berichtNaar benedenLink naar dit bericht  

M.Blom, arts/medisch adviseur (77.162.159.6)

Donderdag, 28 Mei 2009 - 17:14
Uw bericht is niet geheel duidelijk. Ik kan u niet aangeven of het bedrag redelijk is. Dat hangt af van de diverse schadeposten die u heeft. Verder is dit niet medisch. Als u een second opinion v.w.b. de juisheid van het schadebedrag wil dan kan ik u verwijzen.

M. Blom, arts/medisch adviseur


Het posten in deze discussie is uitgeschakeld. Neem contact op met uw Discussie-moderator voor meer informatie.